18 Ağustos 2014 Pazartesi

Kış(sebze) Çorbası


 Kış sebzelerinden ve bizim güzel kremamızdan oluşan güzel bir çorba denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum ;)

   Sebze Çorbası

   Malzemeler:
   1 orta boy kabak
   1 orta boy havuç
   1 orta boy patates
   100 gr margarin veya tereyağ
   2,5 litre kaynamış su
   1,5 adet et bulyon*
   Tuz

   Krema için:
   1 su bardağı süt
   1 yemek kaşığı labne peyniri
   3 yemek kaşığı
 
   *bulyon yerine et suyu kullanabilirsiniz

    Hazırlanışı:
    sebzelerimizi çorbayı yapacağımız tencereye rendeliyoruz. Yağımızı da ilave edip sebzelerimizi kavuruyoruz. Renklerini alana kadar kavurduğumuz sebzelerimize suyumuzu ilave ediyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz.Çorba suyumuz kaynarken kremamızı hazırlıyoruz.Süt,un ve labneyi beraber çırpıyoruz vee kremamız hazır :) Bu krema undan dolayı biraz daha kıvam verici ve çiğ kremaya göre biraz daha hafif oluyor. ben genelde kremalı çorbalarda bu kremayı tercih ediyorum.
Hazırladığımız kremayı kaynayan çorbamıza ilave ediyoruz. Tuz ve bulyonuda ilave edip orta ateşte 5-10 dk kaynatıyoruz. ve çorbamız servise hazır ;)
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder