20 Ağustos 2014 Çarşamba

beyaz melek pilavı :)

   
      Bu tarif hafif ve yapılışı kolay bir pilav. İşte pirinci daha ne kadar kavurmam gerekiyo sorusuna gerek kalmıyor ;) o yüzden seviceksiniz



malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su (3\2 et veya tavuk suyu )
125 gr tereyağ (10 yemek kaşığı sıvı yağ)
1 cay kasığı tuz

yapılışı:
bu pilavı yapmaya başlamadan 1-2 saat önce pirinci sıcak suyla ıslatıyoruz.Sıcak suyla ıslatmadan önce biraz tuz atıyoruz pirincin kırılmasını engellemek için;) ıslattıktan sonra karıştırıp bekliyoruz.
1-2 saat bekledikten sonra pirinci güzelce yıkıyoruz.pilavı yapıcağımız tencereye yağımızı koyup eritiyoruz ve suyumuzu ilave ediyoruz. Kaynayan suya pirincimizi salıyoruz. Tuzumuzu da koyup kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.piştikten sonra 20-25 dk demlendiriyoruz ve servise hazırr...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder