malzemelerimiz;

4 su bardağı kaynar su
1\2 yeşil soğan
1\2 maydanoz
1\2 dere otu
1 adet orta boy kırmızı(kapya) biber
2 adet orta boy çarliston
4-5 adet kornişon turşu
250 gr mısır konservesi
1 adet limon isterseniz nar ekşiside olabilir
1\3 zeytinyağı
tuz
yapılışı;
ilk önce şehriyelerimizi pişirmekle başlıyoruz.1 su bardağı şehriyeyi tenceremize koyuyoruz şehriyelerimizi kavuracak kadar sıvı yağ koyuyoruz şehriyeler kahverengi olana kadar kavuruyoruz ve sonra kalan 1 su bardağı şehriyeyi ilave ediyoruz. hafif kavurduktan sonra kaynar suyumuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kısaca şehriye pilavı yapıyoruz. Biraz demlendikten sonra karışımı yapacağımız kaba alıp soğumaya bırakıyoruz. Biberlerimizi ve kornişon turşuyu küp küp doğruyoruz. Soğan, maydanoz ve dereotunuda ince kıyım doğruyoruz. Soğuyan şehriyelerimize doğradıklarımızı ilave ediyoruz. ve salata sosumuzu hazırlıyoruz ben salatanın yağını tuzunu sos olarak hazırlamaktan yanayım. limonun suyunu sıkıyoruz limonu arzu ettiğimiz ekşilik derecesine göre azaltabilir veya çoğaltabiliriz ;) içine yağımızı, nar ekşimizi ve tuzumuzu ilave ederek çırpıyoruz. hazırladığımız sosu salatamızın üzerine gezdirip güzelce karıştırıp servis tabağımıza alıyoruz. afiyet olsun
isterseniz şehriyeleri tek seferde de kavurabiliriz. 2 aşamada yapmamızın sebebi renkli olsun diye;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder